SITTARD 16-17 MEI 2015

Door de goede prestaties en de fraaie resultaten worden de verslagen steeds makkelijker te realiseren, zeker met de welkome aanvullingen als de Merida-Bassa rijders en rijdsters zelf hun reacties geven. Top, dat houden wij er in. Wat begon op zaterdagmiddag met de nieuwelingen werd fraai doorgetrokken naar de zondag met een aantal puike prestaties.

De nieuwelingen beten zaterdagmiddag de spits af hoewel de start enigszins chaotisch verliep. De KNWU wist blijkbaar niet hoe je met een algemeen klassement moet omgaan en wilde gaan loten. Good old Jan Bassa zette meteen “zijn” Merida-Bassarijders op hun plek, de rest volgde en weg was de meute. Tim en Mick van Dijke en Carlo van den Berg zaten meteen voorin maar gaandeweg de wedstrijd sloten enkele renners aan die zich ook met de strijd om de ereplaatsen gingen bemoeien. Dat resulteerde in een 2de en een 3de plek voor Tim en Mick (super) en een knappe 6de plek van Carlo. Iets verder naar achteren reden Jesse Bikker, Ruben van der Stelt , Mark den Breejen (gelukkig weer een mooi resultaat) en Menno Don. Blijkbaar was er iets met een klaverjasdrive want ze bleven aardig bij elkaar in de buurt en finishten uiteindelijk als 14de, 16de, 17de en 19de. Heren, namens de helpers in de verzorgingspost voortaan graag wat meer uit elkaar rijden. Julia Boschker reed in Denemarken (Tour de Himmelfart) en werd in een internationaal veld knap 16de in de categorie Junior-dames).

DSC04488  DSC04484

DSC04442  DSC04485

DSC04474  DSC04472

podium nieuwelingen

Zondag was het de wedstrijd van de Masters 40+ waar het eerste groenzwart-witte van Merida-Bassa van start ging. Maikel Govaarts had er zoals altijd weer heel veel zin in en voegde de daad bij het woord; hij reed meteen weg op dit mooie technische parcours met explosieve klimmen. Pas bij de finish zagen zijn belagers Maikel weer terug (heel knap 1ste). Het zit wel goed met de vorm, zo te zien.

maikel  maikel 2

Rond het middaguur konden Simone Cornelisse, Linda ter Beek en Manon van Hees zich opmaken voor de strijd bij de Elite-dames. Linda had een goede start in tegenstelling tot Simone en Manon die allebei als allerlaatste het bos in wilden. Gelukkig vonden zij hun ritme en schoven steeds meer op. Manon ging door tot de laatste minuut om haar Israëlische concurrente voor te blijven, keurig 5de. Simone zat in het zelfde groepje totdat zij lek reed. Dat kostte tijd maar toch nog goed doorgezet, een aantal dames ingehaald met een 9de plaats als eindresultaat. Linda kwam helaas niet in haar ritme en moest voortijdig stoppen. Kop op en blik op de volgende wedstrijd.

MTB Berlicum 22-03-2015 (2) Sittard-Geleen 17 Mei 2015 005 Sittard-Geleen 17 Mei 2015 008

De Amateurs/Sportklasse had twee deelnemers namens Merida-Bassa, namelijk Peter Branderhorst en Dennis Ebert. Peter had een iets mindere start dan Denis die als 8ste het bos in dook. Gelukkig kwam Peter snel in zijn ritme en sloot hij aan bij het groepje van Dennis. Die zag op eens “… een groen-zwarte haas voorbij komen die mij op sleeptouw nam”. Peter zijn ritme ging de laatste ronde nog iets omhoog (“ alles er uit geperst”) en liet de anderen achter zich en finishte sterk ( 9de). Dennis kon de koppeltijdrit met Peter niet volhouden, moest lossen maar kon toch met een mooie 12de plek weer terug naar Uitgeest.

Sittard-Geleen 17 Mei 2015 023 Sittard-Geleen 17 Mei 2015 032

Bij de Elite kwam alleen Dave van der Kooij aan de start. Hoewel hij op een goede startplek stond, was dat geen garantie voor een goede start. Een uit het pedaal schietende schoen werkte niet mee net zoals de benen die vandaag geen top waren, aldus Dave. Wel volgehouden en met een 12de plek met een goed gevoel naar de wedstrijd volgende week in Goirle, 5de MTB Streetrace. Succes, en ook aan de andere Merida-Bassarijders die daar gaan starten.

Sittard-Geleen 17 Mei 2015 085 Sittard-Geleen 17 Mei 2015 047

De afsluiting van de dag was voor de junioren met Sven Burger op de voorste startrij. De start van Sven was goed en hij kon die lijn doortrekken tot halverwege de wedstrijd. Daarna werd het “… meer overleven en zorgen dat de rest op afstand bleef”. En dat lukte goed want het bleef bij die fraaie 2de plek en dat is gezien zijn rijden van de laatste weken ook een goede afspiegeling daar van.

Sittard-Geleen 17 Mei 2015 086 Sittard-Geleen 17 Mei 2015 102 Sittard-Geleen 17 Mei 2015 125

Al met al weer een mooi weekend met vooral zondags lekker weer op een fraai en uitdagend parcours. Volgende week is er geen MTB-wedstrijd, wel de Streetrace in Goirle of de diverse districtskampioenschappen op de weg. Waar dan ook, allemaal veel succes en plezier, en uiteraard ook als je een keertje niets doet. Ssssst, niet tegen Patrick zeggen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s