NK Eliminator Papendal 10 mei 2015

Op zondag 10 mei werd het NK Eliminator verreden tijdens het Bike Event op sportcentrum Papendal. Voor het Merida Bassa Biking Team stonden Dave, Dennis en Rens aan de start. De verwachtingen waren licht gespannen, want vorig jaar won Dennis het NK sprint bij de amateurs en Dave en Rens werden derde en vierde in de finale bij de elite.

Het parcours lag op exact hetzelfde grasveld als vorig jaar, maar de baan was wel duidelijk ingekort. Het gras maakte het rijden erg zwaar en de talrijke hindernissen zorgden ervoor dat de baan er erg lastig bij lag. De dag begon met een vrije training op het parcours en om 11 uur volgde de tijdtraining. Dave zette de vierde tijd neer, Dennis de vijfde en Rens de achtste.

image image

Alle onze rijders kwamen eenvoudig door de kwartfinales heen. In de halve finale troffen Dave en Dennis elkaar en ze wisten zich vergezeld door de favoriet van vandaag, Jeroen van Eck. Het leek er dus op dat er één finaleplaats te vergeven zou zijn voor onze teamgenoten. Jeroen was snel weg, Dennis zat in zijn wiel en Dave volgde op enige afstand omdat hij met de start uit zijn pedaal klikte. Jeroens positie was buiten bereik, maar de strijd tussen Dennis en Dave was spannend. Dave kwam enkele keren erg kort, maar inhalen was bijna onmogelijk. Zo was het Dennis die verrassend de finale haalde.

image image

image

De andere halve finale was sterk bezet. Rens had goede papieren, maar – laten we zeggen na een dubieuze start van de heat – keek hij meteen tegen een achterstand aan. De snelle rijders voor hem lieten zich niet meer inhalen en dus was Rens aangewezen op de kleine finale.

In de kleine finale viel de beslissing al in de startstrook. Dave was als tweede weg en Rens kwam als vierde door de eerste bocht. Door het hoge tempo bleek er geen enkele inhaalactie mogelijk en de posities bleven gelijk. Dave werd dus zesde vandaag, Rens achtste.

In de grote finale was het aan Dennis om te proberen een podiumplaats binnen te slepen. Hij was goed weg van het startpodium, maar in de eerste rechte strook kwamen zijn tegenstanders al langszij. Bij de eerste hindernissen ontstond er meteen een gaatje wat niet meer te dichten viel. Achter Jeroen van Eck, Lehvi Braam en Daniël Prijkel kwam Dennis als vierde over de meet.

***

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s