EREZÉE 9-10 Mei 2015

Een week verder en slechts 35, 3 km meer naar het noorden leidt desondanks toch tot een ware volksverhuizing voor Jan en Patrick Bassa. Hoornaar ligt iets verder en er moet dan flink gereisd worden om er voor te zorgen dat de aanwezige rijders en rijdsters van het team Merida-Bassa van alle gemakken kunnen worden voorzien. En het was het waard want naast een fraai weekend waren er weer mooie prestaties hoewel wij niet op oorlogssterkte waren omdat Dennis Ebert, Dave van der Kooij en Rens de Bruin in Apeldoorn (Papendal) meededen aan het NK-Eliminator.

De openingsetude kwam van de Nieuwelingen waar zowel bij de jongens als de meisjes een eerste plek werd gescoord. Julia Boschker won opnieuw en behield de reeds in bezit zijnde leidsterstrui van de Benelux-competitie. Een groot compliment.

image

image

Bij de jongens was het Tim van Dijke die een prachtige race bekroonde met het beklimmen van de hoogste trede op het ereschavot. Carlo van den Berg reed eveneens een dijk van een race en werd verdienstelijk 4de. Dit parcours was wellicht iets minder technisch dan Houffalize maar net zo zwaar zo niet zwaarder door met name de lange klim van 1,5 km. Misschien dat daardoor de posities wat waren gewijzigd t.o.v. de week er voor. Nu was Menno Don die een mooie prestatie leverde en 16de werd terwijl Jesse Bikker en Ruben van der Stelt wat terrein moesten prijsgeven en resp. als 26ste en 29ste de meet overschreden. Helaas zat het pechvogeltje nog achterop de fiets van Mick van Dijke want door weer een lekke band belandde hij op de 23ste plaats. Mark den Breejen kwam uit op een 59ste stek en zijn commentaar was “dat dit wel een heel erg zwaar rondje was”.
In de tussenstand staan Tim en Carlo resp. 2 en 3 (top), Menno is 17de, Ruben 18de, Jesse 19de (dat is dus teamwork), Mick 36ste en Mark 66ste. Over het algemeen een knappe score waarbij sommigen zeker nog zullen gaan stijgen. Succes.

image   image

image  image
Ook bij de Masters 40+ weer een mooi succes door de fantastische 2de plaats van Maikel Govaarts. Hij zet een prachtige serie prestaties neer en staat dus verdiend als eerste in het tussenklassement. De man krijgt vleugels door de geboorte van zijn dochter en het gerucht gaat dat hij al met een tweede kinderkamer bezig is ….?

image
Bij de Amateurs reed Peter Branderhorst “alleen” omdat Dennis graag wilde knallen in Apeldoorn. Peter reed een knappe race en met een klassering als 19de komt hij daarmee op de 8ste plaats in het tussenklassement. En dat is super, in het rijtje van de eerste tien.

image

 

Bij de categorie van de junioren reed Sven Burger een fraaie race door vlak achter de koplopers mee te doen in de strijd om de ereplaatsen. Hij kwam voor het eindpodium net te kort maar een 4de plek is knap in dit deelnemersveld. En al met al ook fraai derde in het tussenklassement.

image
Als afsluiting waren het de Elitedames die mochten vertrekken. Manon van Hees en Simone Cornelisse reden voor de Merida-Bassa brigade. Manon eindigde uiteindelijk als 10de en ik vermoed dat dit meer voldoening gaf dan vorige week. Simone eindigde uiteindelijk als 18de op dit uitdagende en zware parcours. In het tussenklassement staan beide dames resp. 7de en 18de.

image image
Na de dames was het over met de pret en konden de spullen weer worden ingepakt. Een “vroegertje” doordat er deze keer geen eliterenners aan de start stonden, Dave en Rens in Apeldoorn en Pim van de Marel gedwongen aan de kant door de polsbreuk. Sterkte met het hertstel en dat geldt ook voor David Nordemann.
Al met al weer een fraai weekeinde en dat kan volgende week in Sittard zijn vervolg krijgen. Voor een aantal de kans op een mooie revanche en voor anderen geldt “gewoon” de lijn blijven doortrekken. Geniet allemaal van je successen en je leermomenten én het komende mooie weer en tot in Sittard-Geleen, gewoon Nederland maar niet vlak.

Verslag van NK Eliminator in Papendal volgt nog maar hierbij alvast wat foto’s.

image

image

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s