HOUFFALIZE 1-2 MEI 2015

Het eerste echte buitenlandse weekend voor Merida-Bassa in 2015 met wedstrijden op een hoog niveau, zowel in hoogtemeters als in prestaties en tegenstand. Houffalize staat garant voor uitdaging, strijd en je zelf overeind houden, oftewel dit is dus mountainbiken in optima forma. En dat gaat gepaard met zowel succes en soms pech. En ja voor sommigen is het wel eens lastig dat bij een mechanische sport ook zaken stuk kunnen gaan en dat kan ons allemaal overkomen. Helaas was er ook fysieke schade omdat Pim van der Marel door een scheurtje in zijn pols het terugrijden aan zijn copiloot Peter Branderhorst overlaten. Sterkte met het herstel Pim.

Houffalize Vayamundo MTB Cup 2 mei 2015 083

Het echte mountainbike gevoel werd donderdag op de proef gesteld door de vele regen zodat menigeen dacht: “hoe moet ik hier ooit heel beneden komen?”. Gelukkig was het op de eerste wedstrijddag weer droog en op zaterdag zelfs aangenaam qua temperatuur. Vrijdag begon de wedstrijd van de Masters 40+ dan ook met een bijna droge ondergrond. En daarop werd de eerste podiumplek van de twee wedstrijddagen binnen gehaald door de zeer knappe prestatie van Maikel Govaarts. In de strijd om de ereplaatsen reed hij zeer bekeken wedstrijd en eindigde uiteindelijk als tweede. En dat is gezien de hectische week als “jonge” vader van Isa een prestatie van formaat.

Houffalize Vayamundo MTb cup 1 mie 2015 014a Houffalize Vayamundo MTb cup 1 mie 2015 047

Na de Masters 40+ de Elite-dames/belofte met Manon van Hees aan de start. Vader Wout legde uit dat Manon hier ooit een topprestatie heeft geleverd (1ste) maar dat zat er vandaag helaas niet in. Wel reed Manon een degelijke wedstrijd en was heel aankomen en weer ritme vinden het belangrijkste credo. En dat lukte haar met een keurige 17de plaats. En ook bij de Amateurs slechts één deelnemer, namelijk Peter Branderhorst. Volgens Peter zelf verliep het allemaal op rolletjes en kon hij de lastige afdalingen goed bedwingen. En getuige zijn 14de plaats (officiële uitslag niet tijdig bekend) moet dat ook zo zijn geweest en blijft hij de goede lijn met prestaties voortzetten.

Houffalize Vayamundo MTb cup 1 mie 2015 065 Houffalize Vayamundo MTb cup 1 mie 2015 023a

Als derde en laatste onderdeel waren het de Elite-heren/belofte die stonden te trappelen om hun kunsten te vertonen. Voor Merida-Bassa waren het Rens de Bruin en Pim van der Marel en dat zag er allemaal ook goed uit. Hoewel beide heren deze keer niet om de ereplaatsen konden meestrijden, deden zij hun uiterste best waarbij met name Pim er een mooie dag van wilde maken. Helaas maakte een stuurfoutje en een flinke duik een rit naar het ziekenhuis noodzakelijk. Rens reed op safe een knappe race en werd verdienstelijk 44ste. Want er stond een redelijk internationaal veld aan de start met Portugezen, Tsjechen, Engelsen en Fransen.

Houffalize Vayamundo MTb cup 1 mie 2015 077 Houffalize Vayamundo MTb cup 1 mie 2015 094

Na een nachtje slapen werden wij weer gewekt door een luid gekwetter (nee, deze keer niet door onze buurvrouw) maar van de vogeltjes geflankeerd door een schraal zonnetje. Op tijd naar de Merida-Bassatent voor de koffie maar helaas nog geen Jan Bassa. Even wachten en ondertussen de renners en renster inschrijven en klaar stomen en ja, dan is er eindelijk koffie. Klasse.

image2

De nieuwelingen (U17) gingen van start met een startveld van 85 renners. Na de start hadden Carlo van den Berg en Tim van Dijke een goede positie in de frontlinie verworven om zich met de ereplaatsen te gaan bemoeien. Niet ver daarachter reden Jesse Bikker en Ruben van der Stelt en daarachter weer Menno Don. Mark den Breejen (krom wiel) en Mick van Dijke (lek en weinig remkracht) moesten helaas de strijd al in de eerste ronde staken. Carlo kreeg te maken met een lekke band maar kon na een wielwissel in de materiaalpost wel verder. Ondertussen reed Tim goed door en ondanks een slechte rem toch een prachtige derde plaats en Carlo eindigde op een negende plaats.

Houffalize Vayamundo MTB Cup 2 mei 2015 013a Houffalize Vayamundo MTB Cup 2 mei 2015 010a Houffalize Vayamundo MTB Cup 2 mei 2015 036

Houffalize Vayamundo MTB Cup 2 mei 2015 015a Houffalize Vayamundo MTB Cup 2 mei 2015 023a

Houffalize Vayamundo MTB Cup 2 mei 2015 145

Onze “kleintjes” Jesse en Ruben (knappe prestatie als 1stejaars) reden groots en foutloos en werden daardoor keurig 20ste en 24ste. Menno verspeelde door een val in de laatste ronde nog een tiental plaatsen en werd 39ste.

Houffalize Vayamundo MTB Cup 2 mei 2015 018a Houffalize Vayamundo MTB Cup 2 mei 2015 020a Houffalize Vayamundo MTB Cup 2 mei 2015 025a

Bij de Nieuwelingen-meisjes was Julia ongenaakbaar en reed zij al snel haar achtervolgsters op afstand. Ondanks wat “schaafplekjes” kwam zij toch ongeschonden aan de finish en mocht zij de eerste prijs in ontvangst gaan nemen. Chapeau.

Houffalize Vayamundo MTB Cup 2 mei 2015 052 Houffalize Vayamundo MTB Cup 2 mei 2015 143

Als laatste afsluitende onderdeel stond de groep met de junioren aan de start. Door de breuk van David Nordemann stond alleen Sven Burger aan de start en hij stond zijn mannetje. Al snel na start zat hij vooraan en reed een beheerste en bekeken race en zorgde er zo voor dat zijn positie niet meer in gevaar kwam. Hij kwam nog dicht bij de nummers 1 en 2 komend maar dat lukte net niet en het werd een derde plek, klasse met een grote glimlach.

Houffalize Vayamundo MTB Cup 2 mei 2015 085a Houffalize Vayamundo MTB Cup 2 mei 2015 150

Daarna de prijsuitreiking en met zijn allen nog wat napraten bij de tent onder het genot van de laatste koffie, thee en ontbijtkoek. En genietend in het zonnetje werden de handjes uit de mouwen gestoken om alle tenten en bijbehorende spullen in de Bassa-truck te stouwen.

De algemene conclusie was een leerzaam en gezellig weekend en uiteraard dat iedereen op eigen benen naar huis kon gaan en dat is het allerbelangrijkste. Sommigen reden direct terug naar “Olland” terwijl een ander deel op zoek moest naar een supermarkt ivm de afsluitende bbq op de heuvels van Klein-Zwitserland. Het was nog lang gezellig zodat moe en voldaan de bedden werden opgezocht om de volgende dag rustig en uitgerust naar huis te rijden en voor te bereiden op Erezée, het volgende weekend en “maar 33 km verder terug” .

Zie onder deze link alle foto’s van deze twee dagen.

PJD

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s